AspieBlog

"Az Asperger-szindróma (Asperger syndrome, gyakori rövidítése AS) neurobiológiai pervazív fejlődési zavar; az autizmus egy enyhébb formája. A klasszikus autizmustól (Kanner-szindróma) az különbözteti meg, hogy míg az autistáknál „már hároméves kor előtt késés figyelhető meg a szociális interakcióban, a nyelvi képességekben, a szimbolikus és imaginatív játékban” (DSM-IV definíció), addig az Asperger-szindrómánál ez nem jelentkezik; ezenkívül az Asperger-szindrómára – az autizmussal ellentétben – jellemző a normális ütemű nyelvi fejlődés, valamint az átlagos vagy annál magasabb intelligenciaszint. Mindezek miatt felismerése is nehezebb, egyes becslések szerint az esetek 30-50%-át nem diagnosztizálták. Számos Asperger-szindrómás magától is képes felismerni azokat a dolgokat, amiben eltér a többi embertől, megtanulja leküzdeni hátrányait és képes beilleszkedni a társadalomba akár anélkül is, hogy tudná magáról, hogy Asperger-szindrómás." Ez a száraz leírás a Wikipédiáról származik. A blog szerzői megpróbálják személyes, részletes infókkal megtölteni :-)

We wish you an Aspie Christmas

2007.12.09. 10:56 | semota | Szólj hozzá!

Címkék: karácsony aspie

Kedves Aspiekülönítmény, és kedves egyéb olvasóim! A postok azért hagytak cseppet alá, mert a félév végén biza megsokasodtak Semota teendői mind az univerzitáson, mind a munka frontján, mind pedig azért, mert egy bizonyos Szignifikáns Másik Aspie és a vele folytatott mentül intenzívebb kommunikáció igencsak magasra kapaszkodott a prioritások listáján, ami komoly változásokat követel az időmenedzselésben (amit persze Semota cseppet sem bán).

Addig is a karácsonyi ünnepkör közeledtére tekintettel a létező legautisztikusabb karácsonyi dallal* kívánnék kellemes karácsonyt az autizmus-spektrum valamennyi lakójának! :)

 

*Aki nem vágná, annak elárulom, hogy a "to rock" szó szótári jelentéseitől kell elindulni ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://aspie.blog.hu/api/trackback/id/tr3257658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása